Esemény címe

Mácsai Pál: „Közéletileg is sokféle aktualitás van, és szakmailag is.”

Betekintő

„Bár ez a kérdés az utóbbi években mindössze arra szokott vonatkozni, hogy egy-egy előadás mennyire bírálja a NER-t, közéletileg is sokféle aktualitás van, és szakmailag is. Elsődleges súllyal esik a latba, hogy milyen a közéleti reflektáltság minősége és erkölcse, röviden az ízlése, aztán hogy mennyi esély van benne stiláris vagy színészpályákat meghatározó újdonságra.”

Esemény címe

Talán a legjobb Pintér Béla előadás lett a Jubileumi beszélgetések

Egyperces kritika

Az első premier 20 éves évfordulójára készült Jubileumi beszélgetések talán az egyik legjobb Pintér Béla előadás. Azért csak „talán”, mert a Titkainkat és egy-két más darabjukat akkora hype övezi a közönség és a szakma részéről is egyaránt, hogy szinte lehetetlen teljesen objektívan visszaemlékezni rájuk.

Esemény címe

A legnagyobb nevek a nyáron

Top 7 fellépő a 2019-es fesztiválszezonban (Sziget, Volt)

A fesztiválok marketingjének az egyik legfontosabb pillanata, amikor a szervezők elkezdik csepegtetni a headlinereket. Sok szempontból itt dől el, hogy mekkora durranás tud lenni egy-egy fesztivál az aktuális évben. Nos, 2019-ben nem lehet okunk panaszra! Végeztem egy gyors kutatást a Facebook lájkok alapján, hogy kik a legjobban várt fellépők.

Esemény címe

Brecht és a színház

Jegy+

Idén két fontos Baal premier is lesz Magyarországon, Horváth Csaba, illetve Zsótér Sándor rendezésében. De Brechttel ettől függetlenül is megéri foglalkozni: nem csak jelentős drámaíró volt, de elméleti meglátásai után a nyugati színház már sosem lesz olyan, mint azelőtt.

Esemény címe

József Attila Színház – A pápanő

egyperces kritika

Ha férfias szakmákra gondolunk, akkor a pápaság valószínűleg csak sokadiknak jut eszünkbe a sorban – holott éppen a pápa az, aki kizárólag csak férfi lehet. Egyszer titokban mégis nő volt, legalábbis egy roppant bizonytalan középkori legenda szerint, ezt dolgozta fel több film, regény és egy regényből készült musical is.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

AMI A SZÍNLAPRA NEM FÉRT KI
JEGY.HU BLOG

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!